Hrvatski radio

Radio Rijeka

12:21 / 17.06.2022.

Autor: Josip Krmpotić, Tatjana Sandalj

Rekordna maškarana jota riječkih obrtnika!

Udruženje obrtnika uz Rijeku i Riječki karneval

Udruženje obrtnika uz Rijeku i Riječki karneval

Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka

Nakon dvije godine pauze, Udruženje obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle i Kostrena organizator je jubilarnog 15. izdanja humanitarno-gastronomske manifestacije Maškarana jota. Ove godine, umjesto jote, pripremljeno je 600 porcija slasnoga brodeta. Prikupljeno je rekordnih 24 tisuće kuna!

Upotrijebljeno je 100 kg lignji, 20 kg sipa, 30 kg kapule, 30 kg rajčica,12 litara ulja, 6 litara crnoga vina, 10 kg brašna i krumpira koga će u palentu kompricu pretvoriti članovi Udruge Palentar.


I ovogodišnje izdanje manifestacije ima humanitrani karakter i na to su posebno ponosni u Udruženju obrtnika koje ima više od 3650 članova. Prikupljali su sredstva za opremanje senzorne sobe dvorane za djecu s teškoćama u razvoju Udruge DIRA, a ako niste mogli biti na Trgu 128. brigade u Rijeci, pomoći im možete uplatom donacije na humanitarni račun otvoren kod Erste banke HR 1424020061500119714


Poslušajte što kaže predsjednik Udruženja obrtnika Darko Sertić:

Darko Sertić o humanitarnoj priči

Publici su se modnom revijom predstavili i članove Sekcije krojačica i modnih dizajnerica Udruženja obrtnika Rijeka, a posedan model nosio je i meštar Sandi. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.