Hrvatski radio

Radio Rijeka

STOP! Na dan Karnevala uspostava zona zabrane prometa

16.06.2022.

12:36

Autor: Radio Rijeka

Karneval

Karneval

Foto: - / Visit Rijeka

Danas, na najluđi karnevalski dan, na području užeg centra grada uspostavit će se zona zabrane prometa za sva vozila osim za vozila sudionika u karnevalskoj povorci. 

Sav promet, uključujući i vozila javnog gradskog prijevoza, usmjeriti će se sjevernim prometnim koridorom, odnosno ulicama F. la Guardije, Pomerio i Žrtava fašizma u smjeru zapad – istok, a ulicama Školjić, I. Grohovca, Žrtava fašizma, Pomerio i F. la Guardije u smjeru istok – zapad.


U vremenu od 15 sati do 4 sata ujutro zabranit će se prometovanje svim vozilima na području užeg središta grada Rijeke. Navedeno se odnosi na: Ulicu Riva; Ulicu Riva Boduli; Ulicu Ivana Zajca; Ribarsku ulicu; Ulicu Fiumara; Scarpina ulicu; Adamićevu ulicu (do Trpimirove ulice);Zadarsku ulicu te za sve ulice na području između Korza, odnosno Scarpine ulice i obale.

Karnevalsumzug in Rijeka (Screenshot Rijeka2020.eu)

Karnevalsumzug in Rijeka (Screenshot Rijeka2020.eu)

Foto: - / -

Policijski će službenici do 16 sati i 30 minuta propuštati organizirane karnevalske grupe s alegorijskim kolima i ostale sudionike karnevalske povorke koji će doći autobusima iz smjera istoka duž ulica Fiumara, Scarpina i Adamićeva do mjesta okupljanja u Ulici Riva. Nakon će se sve organizirane karnevalske grupe usmjeravati, kao i ostali promet, sjevernim koridorom.


Kako bi se u slučaju izvanredne situacije osigurala mogućnost evakuacije područja zone zabrane prometovanja za vrijeme odvijanja Karnevalske povorke, predviđena su dva glavna evakuacijska puta: cesta D404 (od raskrižja sa Ribarskom ulicom do čvora Vežica prema istoku) i Krešimirova ulica (od Trga Žabica do raskrižja sa ulicom Nikole Tesle prema zapadu).


Autobusi javnog gradskog i prigradskog prijevoza koji dolaze iz smjera zapada skretati će na raskrižju Krešimirove ulice i Ulice Nikole Tesle (kod željezničkog kolodvora) u Ulicu Nikole Tesle i nastavljati vožnju Ulicom V. Cara Emina i dalje u smjeru istoka.


Autobusi javnog gradskog i prigradskog prijevoza koji dolaze iz smjera istoka preusmjeravati će se na Titovom trgu preko sjevernog mosta na smjer prometovanja sjevernim koridorom, a međugradskim autobusima sa odredištem na autobusnom kolodvoru Žabica omogućiti će se vožnja Krešimirovom ulicom do lokacije autobusnog kolodvora.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.