Hrvatski radio

Radio Rijeka

09:06 / 18.06.2022.

Autor: Tatjana Sandalj / Lena Stojiljković

[FOTO] Ljetno izdanje Riječkog karnevala: šarenilo grada koji teče!

Karneval!

Karneval!

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Posebna ljetna povorka Riječkog karnevala tekla je Rijekom od 17 sati! Sadržaja je bilo za sve i svakog.

Povorka Riječkog karnevala kretala se je kraćom rutom, što znači da karnevalisti nisu išli preko Rječine, nego su prema Korzu skretali kroz Ribarsku ulicu, uz Rječinu. 


Trasu povorke okupirale su egzotične vrste životinja, futurista, povratnika iz kamenog doba i drugih povijesnih epoha, kao i nešto zanimljivih karnevalskih retrospektiva. 


Bogovi, hipiji, pirati, kubanci i razni likovi iz mašte, svojim su se energičnim nastupima predstavili zaustavljajući se ispred šest pozornica postavljenih duž trase, a, osim vizualnim dojmom, grupe su se isticale porukama i nazivima maski kojima su dali svoj komentar i osvrt na aktualnosti u zemlji i svijetu. 

Zbog prolaska povorke, u Rijeci je vrijedila posebna prometna regulacija. Dio parkirališta bio je zatvoren, a promet se odvijao sjevernim koridorom kroz grad. 


Zabavni program organiziran je na šest lokacija, a prvi je počeo na Gatu Karoline Riječke, tradicionalnom mjestu okupljanja maškara prije povorke, već u podne uz Koktelse i Grooverse. 


Poslušajte riječi novog meštra Sandija:

izjava meštar Sandi

U povorci Riječkog karnevala koja je i ove godine zadržala međunarodni karakter, bilo je 57 karnevalskih grupa s gotovo 5000 sudionika u Karnevalskoj povorci.


Izvanredno izdanje Karnevalske povorke tradicionalno su zatvorili Halubajski zvončari koji su svojom veličanstvenom bukom otjerali sve zle duhove.


Krepat ma ne molat! Pogledajte fotogaleriju:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.