Hrvatski radio

Radio Rijeka

[FOTO] Ljetno izdanje Riječkog karnevala: šarenilo grada koji teče!

18.06.2022.

09:06

Autor: Tatjana Sandalj / Lena Stojiljković

Karneval!

Karneval!

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Posebna ljetna povorka Riječkog karnevala tekla je Rijekom od 17 sati! Sadržaja je bilo za sve i svakog.

Povorka Riječkog karnevala kretala se je kraćom rutom, što znači da karnevalisti nisu išli preko Rječine, nego su prema Korzu skretali kroz Ribarsku ulicu, uz Rječinu. 


Trasu povorke okupirale su egzotične vrste životinja, futurista, povratnika iz kamenog doba i drugih povijesnih epoha, kao i nešto zanimljivih karnevalskih retrospektiva. 


Bogovi, hipiji, pirati, kubanci i razni likovi iz mašte, svojim su se energičnim nastupima predstavili zaustavljajući se ispred šest pozornica postavljenih duž trase, a, osim vizualnim dojmom, grupe su se isticale porukama i nazivima maski kojima su dali svoj komentar i osvrt na aktualnosti u zemlji i svijetu. 

Galerija
Ljetni Riječki karneval!, Foto: Anja Matić/Radio Rijeka
omišjanski Babani, Foto: Tatjana Sandalj/RRmaškare Studena, Foto: Tatjana Sandalj/RR25 godina vežičkih kampaneli, Foto: Tatjana Sandalj/RRTrasa povorke Riječkog karnevala, Foto: -/TZ grada Rijeke

Zbog prolaska povorke, u Rijeci je vrijedila posebna prometna regulacija. Dio parkirališta bio je zatvoren, a promet se odvijao sjevernim koridorom kroz grad. 


Zabavni program organiziran je na šest lokacija, a prvi je počeo na Gatu Karoline Riječke, tradicionalnom mjestu okupljanja maškara prije povorke, već u podne uz Koktelse i Grooverse. 


Poslušajte riječi novog meštra Sandija:

izjava meštar Sandi

U povorci Riječkog karnevala koja je i ove godine zadržala međunarodni karakter, bilo je 57 karnevalskih grupa s gotovo 5000 sudionika u Karnevalskoj povorci.


Izvanredno izdanje Karnevalske povorke tradicionalno su zatvorili Halubajski zvončari koji su svojom veličanstvenom bukom otjerali sve zle duhove.


Krepat ma ne molat! Pogledajte fotogaleriju:

Galerija
danas u veselom i šarenom tonu, Foto: Anja Matić/Radio Rijeka
Tatjana Sandalj i Dražen Zima, Foto: -/RR., Foto: Anja Matić/Radio Rijekamake love not war!, Foto: Anja Matić/RRpogled s balkona Radio Rijeke, Foto: Anja Matić/Radio Rijekazmaj na Korzu, Foto: Anja Matić/RRinternacionalna povorka, Foto: Anja Matić/RRSunčani Karneval, Foto: Anja Matić/Radio RijekaBriljantin, Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijekaludo je na Korzu!, Foto: Anja Matić/RRšarenilo Karnevala, Foto: Anja Matić/RRRiječki karneval, Foto: Goran Kovacic /Pixsell

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.