Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tko će biti 23. Kraljica Riječkog karnevala?

19.01.2018.

12:47

Autor: Josip Krmpotić

Sve one bi plašt i krunu Kraljice Riječkog karnevala (Foto: TZ grada Rijeke)

Sve one bi plašt i krunu Kraljice Riječkog karnevala (Foto: TZ grada Rijeke)

Foto: - / -

Riječki međunarodni Karneval dobit će večeras, u Dvorani Mladosti, 23. Kraljicu. Osam maškaranih grupa i osam kandidatkinja predstavit će se publici, bit će nagrađen i najbolji nastup grupe, a tijekom večeri Meštar Toni dobit će ključeve grada.

Nakon što su dvije gurpe otkazale nastup zbog gripe, ostalo je osam veličanstvenih: POM-F-RI Rijeka; Udruga Halubajke Viškovo; Zametski zvončari i maškare; Stare gedore Rijeka; Čavjanske maškare; Zijat, sost, tancat i pit Matulji; Vežgani Cres i Vavek parićani Matulji.

Kraljicu Riječkog karnevala dobit će karnevalisti zbrojem bodova sedmeročlanoga žirija i glasova publike. Publika u dvorani glasovat će zahvaljujući posebnoj aplikaciji na mobilnim uređajima.

U programu, koji će početi u 20 sati, nastupit će Mauro Staraj i La banda te Alen Vitasović, a Meštar Toni i nova Kraljica Riječkog karnevala i ove će godine na korištenje dobiti službeno vozilo, dar pokrovitelja, tvrtke Renault Adria PA iz Rijeke.

Ulaznice su u prodaji po 25 kn u Turističkom informativnom centru u Rijeci, a moći će se kupiti i dva sata prije početka programa, ispred Dvorane mladosti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.