Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tko su pobjednici ovogodišnjeg Maškaranog klapskog maratona?

26.02.2022.

11:21

Autor: Radio Rijeka

Brgujski zvončari

Brgujski zvončari

Foto: - / MKM

13. Maškarani klapski maraton bio je na programu jučer, 25. veljače u 20 sati u Sportskoj dvorani Marino Cvetković u Opatiji. Ulaznice su bile rasprodane, ali je bio osiguran prijenos uživo. Tko su pobjednici pitate se...?

Program je započeo tradicionalnim ulaskom zvončara, a ove su godine publiku svojim dolaskom počastili Brgujski zvončari koji su svojom zvonjavom "otjerali zlo" i pripremili publiku na spektakl kojim su maestralno rukovodila dva nezaobilazna voditelja – Mario Lipovšek Battifiaca i Dražen Turina Šajeta. 


Ovaj vrsni dvojac je predstavio nastup osam klapa koje su svojim nastupima oduševile publiku. Nastupile su Ženska klapa Hreljin, Muška klapa Kastav, Vokalisti Salone iz Solina, Ženska klapa Kurjože iz Splita, Muška klapa Skalin iz Matulja, Muška klapa Baladur iz Opatije, Muška klapa Intriga iz Rijeke te Muška klapa Mimoza iz Splita. 


Maskama i tematski, klape su nas podsjetile na našu svakodnevicu te se dotakle inflacije, našeg mentaliteta, Hane i Graše...i sve je bilo upravo kako treba biti: veselo, šareno uz smijeh do suza.

.

.

Foto: - / MKM

Klape su svojim duhovitim izvedbama oduševile žiri kojeg su činili: Nikola Peršić, Jadranka Čubrić, Branko Uvodić, Marina Medarić, Mauro Staraj, Aleksandra Kućel Ilić, Robert Ferlin, Slavica Mrkić Modrić, Andrej Baša, Suzi Petričić, Irena Grdinić i Kristina Tubić.


Dok su se prebrojavali glasovi publiku u dvorani i onu koja je uživala u prijenosu uživo svojim je nastupom zabavio Mario Lipovšek Battifiaca koji je izveo nekoliko svojih uspješnica, a njegov nastup su koreografijom popratili Opatijski kukali igrajući "picigin na suhom", a Mario je na scenu pozvao i svog budućeg kolegu u hrvatskom pjevačkom showu "Zvijezde pjevaju", Roberta Ferlina, te su zajedno i zapjevali na oduševljenje publike.


Nakon glasanja sve je bilo jasno. Apsolutni pobjednik 13. izdanja bila je Muška klapa Kastav sa skladbom "Kastafska odiseja 3865". Drugo mjesto po glasovima publike i žirija osvojila je klapa Skalin iz Matulja sa skaldbom "Inflacija", a treće Ženska klapa Hreljin sa skladbom "Stvar je da stvari ni".


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.