Hrvatski radio

Radio Rijeka

U podne s rive krenut će više od 10 tisuća sudionika Riječkoga karnevala!

11.02.2018.

10:43

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Velika završna povorka 35. Riječkog karnevala krenut će točno u podne s rive. Od 104 grupe, s više 10 tisuća sudionika, njih 10 dolazi iz inozemstva: Italije, Slovenije, Belgije, Crne Gore, Srbije te Makedonije.

Još 12 grupa dolazi iz svih dijelova Hrvatske. Kao novost, na početku povorke predstavit će se povorka mladih - Carnival DJ Session od 10 karnevalskih grupa i oko dvije tisuće sudionika.

U sklopu povorke kretat će se 71 alegorijska kola, a za sve koji se spuste u centar Rijeke postavljeno je šest pozornica s voditeljima te organizirano oslikavanje lica.

Prije početka publiku na Korzu će zabavljati Prve riječke mažoretkinje, a nakon prolaska posljednje grupe, slijedi paljenje pusta na moru u režiji grupe Pom-F-Ri, primopredaja ključeva grada i veliki vatromet.

Također vrijedi i posebna regulacija prometa. Ograničenja i zabrane odnose se na centar grada. Do 23 sata, za sav promet se zatvara središte grada omeđeno ulicama: Riva - Riva Boduli - Ivana Zajca - Fiumara - Scarpina -Adamićeva - Zadarska i u svim ulicama južno od Korza do obale.

Parkiranje je zabranjeno do 23 sata na Putničkoj obali, parkiralištu Delta, Grobničkoj rivi, parkiralištu "Pod voltun" na Žabici i parkiralištu Riva boduli, zatim Trgu 128. brigade Hrvatske vojske i Trgu Riječke rezolucije te u Zadarskoj ulici, Splitskoj, Zanonovoj i Ulici Riva, Rivi Boduli, Verdijevoj (zapad), Zagrebačkoj (zapad) i Ivana Zajca.

Autobusi Autotroleja na svim gradskim linijama voze po voznom redu i danas neće naplaćivati javni prijevoz. Ukrcaj, odnosno iskrcaj putnika za sve autobuse prigradskih linija do ponoći obavljat će se na terminalu prigradskog prometa Delta.

Povorka 35. Riječkog karnevala bit će dostupna u izravnom prijenosu na Kanalu Ri, na mrežnim stranicama Riječkoga karnevala, na posebnom YouTube kanalu te u programu HRT Radio Rijeke.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.