Hrvatski radio

Radio Rijeka

13:17 / 07.02.2020.

Autor: Tatjana Sandalj

Uz riječki dječji karneval: fotkajte se u Balthazargradu!

Foto: Rijeka 2020 - EPK

Foto: Rijeka 2020 - EPK

Foto: - / -

Uz 24. Dječju karnevalsku povorku, u subotu 8. veljače, na Jelačićevom trgu u Rijeci od 11 do 18 sati bit će postavljena Balthazargradska instalacija uz koju će se svi moći fotografirati. Autorice su studentice Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci Ivana Babić i Nikolina Janjić.

Photopoint ili točka za fotografiranje što će u subotu biti postavljena na Jelačićevom trgu u Rijeci inspirirana je likom iz poznatog animiranog filma Profesor Balthazar za kojeg je Zlatko Bourek scenografiju osmislio inspiriran riječkim vizurama.

Na taj se način programski pravac Dječja kuća Europske prijestolnice kulture uključio u program Riječkog karnevala, podsjećajući da je profesor Balthazar inspiracija nekoliko događanja u okviru Rijeke 2020 - EPK. 

Autorice instalacije Ivana Babić i Nikolina Janjić su i volonterke projekta Europske prijestolnice kulture pa će uz instalaciju biti i info punkt na kojem će se predstaviti oni koji već volontiraju i pozvati nove volontere da im se priključe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.