Hrvatski radio

Radio Rijeka

Veselimo se Dječjem karnevalu, a što treba znati o prometu?

03.06.2022.

16:28

Autor: Radio Rijeka

default error photo

Dječjom povorkom u subotu 4. lipnja počinje Riječki karneval koji se izvanredno održava u ljetnom terminu. Što će se događati i kako je reguliran promet kroz Rijeku?

Ispred salona Grada Rijeke, na riječkom Korzu u 16 sati, predstavnike sudionika povorke primit će zamjenici gradonačelnika Sandra Krpan i Goran Palčevski, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, Meštar Riječkog karnevala Sandi Pribanić i Kraljica Dora Pilepić.


Start povorke je točno u 17 sati na Gatu Karoline Riječke. Dolazak je najavila 21 maškarana grupa, a po završetku povorke na Korzu će od 18:30 sati nastupiti Puhački orkestar iz Lovrana. Sat kasnije Gradsko kazalište lutaka Rijeka izvest će predstavu "Izgubljena priča: Ivica i Marica".


Zbog održavanja Dječje karnevalske povorke u subotu 4. lipšnja vrijedit će privremena zabrana parkiranja od ponoći do 20 sati na Putničkoj obali (središnji dio parkirališta od botela Marina do spoja s ulicom Riva Boduli ) i Grobničkoj rivi, na dijelu prema Mrtvom kanalu. Pretplatnici koji koriste parkiralište Putnička obala mogu parkirati na Adamićevom gatu.


Vozila koja se tada zateknu na tim parkiralištima premjestit će pauk, a informacija o lokaciji na koju su vozila premještena može se dobiti u Prometnoj policiji, na broj +385 (0)51 335-521.


Javni prijevoz putnika kroz Rijeku organiziran je sjevernim prometnim koridorom kojim će se prometovati od 15 do 20 sati, jer je tijekom prolaska dječje karnevalske povorke zabranjen promet Fiumarom, Scarpinom, Adamićevom, Splitskom, Zadarskom, Ulicom Riva, Ulicom Ivana Zajca i Ribarskom ulicom.


Ograničen promet odvijati će se Krešimirovom, Trgom Žabica, dijelom Ulice Riva i Zadarskom ulicom, odnosno Rivom Boduli, Demetrovom, Wenzelovom te cestom D404 i Cindrićevom ulicom. U Ulici Nikole Tesle privremeno je, zbog radova, zatvoren za sav promet krajnji istočni prometni trak, pa će se za smjer kretanja jug – sjever koristiti središnji istočni prometni trak, a za smjer kretanja sjever – jug krajnja dva zapadna prometna traka.


Vrhunac riječke ljetne karnevalske zabave bit će 18. lipnja kada se održava Velika međunarodna karnevalska povorka. Što se sve sprema u tom periodu Ivan Ribarić pitao je direktora Turističke zajednice Grada Rijeke Petra Škarpu, poslušajte:

Što nas sve očekuje?

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.