Hrvatski radio

Radio Rijeka

13 koncerata za 13 godina

04.07.2013.

12:42

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

13. Liburnija Jazz Festival počet će danas pretpremijerom na terasi hotela 'Kvarner' u Opatiji uz mađarsku skupinu 'Djabe'. Ulaz je slobodan.

Trinaest koncerata odvijat će se od 4. do 7. srpnja na sedam pozornica u Opatiji. Uz to u programu su i jedinstvena krstarenja jazz boatom, doručci i večernji koncerti, te kruna svake večeri: svjetske zvijezde jazza na Ljetnoj pozornici.

Festival otvara 5. srpnja car kubanskih ritmova Ignacio Berroa Quartet. Berroa je jedan od najcjenjenijih svjetskih bubnjara, a najpoznatiji je po dugogodišnjem radu s Dizzijem Gillespijem. Prvi put će u Opatiji u subotu nastupiti Maria Joao, portugalska pjevačica koju mnogi smatraju jednom od najpoznatijih pjevačica uopće. Više o programu i izvođačima 13. Liburnia Jazz Festa možete doznati ovdje.

Elvis Stanić, osnivač, alfa i omega Festivala, o ovogodišnjem je programu razgovarao je s Ivicom Vrkićem. Prije svega, poslušajte više o Mađarima koji otvaraju Festival: 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.