Hrvatski radio

Radio Rijeka

27. međunarodnog festivala malih scena u Rijeci neće biti 2020.

13.10.2020.

16:30

Autor: Tatjana Sandalj

S jednog od ranijih otvaranja festivala (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

S jednog od ranijih otvaranja festivala (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

27. međunarodni festival malih scena, koji je s uobičajenog termina u svibnju "preseljen" u termin od 25. studenoga do 2. prosinca u Rijeci, otkazuje se zbog pandemije koronavirusa, objavljeno je u utorak.

Zbog razvoja situacije s pandemijom, u novom terminu neće se moći zadržati osnove festivalske koncepcije, stoji u priopćenju. 

Naime, već sada se zna da zbog pojačanih epidemioloških mjera radi sprečavanja zaraze koronavirusom, nije moguće osigurati jedan od osnovnih postulata Festivala, a to je igranje na maloj sceni za manji broj gledatelja, u bliskom kontaktu izvođača i publike.

Umjetnička organizacija HKD Teatar - Međunarodni festival malih scena podsjeća i da je jedna od biti manifestacije stavljanje domaćih dramskih produkcija u međunarodni kontekst, a upitna je mogućnost dolaska ansambala iz inozemstva na festival.

Stoga su odlučili ovogodišnji Festival u planiranom ili neznatno promijenjenom obliku natjecateljskog programa, u kojem je devet predstava kazališta iz Hrvatske, BiH, Srbije i Austrije, ponovno odgoditi i to za početak svibnja 2021.

To je prvi put u 27 godina festivalske povijesti, a utemeljen je u produkcijski zahtjevnom ratnom vremenu, da je program odgođen i da je "preskočena" cijela godina.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.