Hrvatski radio

Radio Rijeka

29. Grobnička jesen počinje na Šetnici Zakona devet gradova

22.09.2022.

16:00

Autor: Josip Krmpotić

Šetnica Zakona devet gradova

Šetnica Zakona devet gradova

Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka

29. Grobnička jesen, u organizaciji Katedre čakavskoga Sabora Grobnišćine, u petak 23. rujna širom će otvoriti vrata, a za početak domaćini sve drage goste pozivaju na Šetnicu Zakona devet gradova.

Galerija
Šetnica Zakona devet gradova, Foto: Josip Krmpotić/Radio Rijeka
Šetnica Zakona devet gradova, Foto: Josip Krmpotić/Radio RijekaŠetnica Zakona devet gradova, Foto: Josip Krmpotić/Radio RijekaPogled na grobničke Alpe, Foto: Josip Krmpotić/Radio RijekaGorbnički kaštel, Foto: Josip Krmpotić/Radio RijekaDobro došli u Grad Grobnik!, Foto: Josip Krmpotić/Radio Rijeka

Prva šetnja je u petak 23. rujna od 17:30 sati. Sve što treba učiniti je doći do Grada Grobnika, nadomak Kaštelu i uvjeriti se u što je pretvoreno više od 50 tona kamenih blokova, donacija pazinskoga Kamena.


Uz zahvalu svima koji su materijalno ili bilo kako drugačije pomogli realizaciju projekta kog su započeli pokojna Vlasta Juretić i tajnik Katedre Vinko Škaron, o šetnici u Gradu Grobniku govore povjesničar umjetnosti Berislav Valušek i predsjednica Katedre Čakavskog Sabora Grobnišćine Silvana Demark, poslušajte:

Prošećite Šetnicom Zakona devet gradova

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.