Hrvatski radio

Radio Rijeka

3. Bijenale industrijske umjetnosti i u Opatiji i Rijeci

10.10.2020.

14:01

Autor: Tatjana Sandalj

Ben Cain izložio je rad u KKC Lamparni (Foto: BIU)

Ben Cain izložio je rad u KKC Lamparni (Foto: BIU)

Foto: - / -

Dvodnevni program otvaranja 3. Bijenala industrijske umjetnosti: Ravno u Sunce u šest gradova počeo je u petak u Labinu, a u subotu se nastavlja i u Opatiji i Rijeci. Sve izloženo na Bijenalu može se pogledati do 21. listopada.

"Ravno u Sunce" je zajednička tema različitih izložaba što su postavljene u šest gradova: Labinu, Opatiji, Puli, Raši, Rijeci i Vodnjanu. Prateći program organiziran je u Cresu i Krapnu. Kustosi su: Branka Benčić (HR), Gerald Matt (AT), Christian Oxenius (DE/IT).

Grupna izložba u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer u Opatiji bit će otvorena u subotu 18 sati, a glazbeno-izložbeni program u riječkom Muzeju moderne i suvremene umjetnosti počet će u 20 sati.

Dvodnevni program otvorenja počeo je u Labinu svečanim otvorenjem 3. Bijenala industrijske umjetnosti – Ravno u Sunce, a nastavio se u nekadašnjim tvorničkim prostorima u Raši i vodnjanskoj galeriji Apoteka.

Okupljenima u DKC Lamparni obratili su se Dean Zahtila, direktor Labin Art Expressa – organizatora Bijenala, Valter Glavičić, gradonačelnik Labina, Nevena Tudor Perković, savjetnica ministrice kulture i medija RH te kustoski trojac Branka Benčić, Gerald Matt i Christian Oxenius.

Subotnji program otvorenja počinje u podne na pulskom Forumu performansom Metal Gurua (L.A.E.): Underground City XXI, zatim otvorenjima izložbi u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre i Galeriji Amfiteatar, performansom Dragane Sapanjoš PILOT.

U okviru 16 izložbi 3. Bijenala industrijske umjetnosti, koji traje do 21. studenoga, predstavit će se radovi sedamdesetak umjetnica, umjetnika i umjetničkih kolektiva.

Raspored izložbi pogledajte u nastavku:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.