Hrvatski radio

Radio Rijeka

31. Mandrać u Voloskom - umjetnička djela nastaju „na licu mjesta"

28.08.2016.

10:40

Autor: Sandro Vrancich, Virna Baraba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Već od 9 sati počele su danas prijave autora za ovogodišnji Mandrać, koji se već tradicionalno po 31. put održava u Voloskom. U 13 sati autori koji stvaraju na licu mjesta morat će izložiti svoje radove na prostoru lukobrana Volosko, na procjenu ocjenjivačkom sudu.

Ove godine sud čine Claudio Frank, akademski slikar – predsjednik, Bojan Šumonja, akademski kipar i slikar te Enzo Santese, povjesničar umjetnosti i kritičar.

Od 14 do 18 sati najavljena je Paleta nota – glazbeni program po ulicama i trgovima Voloskog. Ulični svirači pružit će šetnji kroz Volosko nezaboravan soundtrack – akustični program koji će biti prezentiran kroz instrumente i vokale Marka Špehara (gitara), Alberta Surine (violina), Marina Glavine (gitara) i Dominika Heštere (gitara). 

U 18 sati počinje koncert dua
MišAndroidIako ime nikad ne bi sugeriralo, MišAndroid je akustični duo: Miš svira gitaru a Android se drži mikrofona. Jamče samo pravu glazbu – smokey jazz i hrskavi blues s nekoliko ženskih rock balada i vječno svježih bossa nova.

Svečana dodjela nagrada zakazana je za 19 sati, nakon čega će nastupiti sastav Marinada.

Imajući na umu da se na najbolje stvari u životu nabasa slučajno, Liburnia Film Festival omogućit će vam upravo to da slučajno nabasate na izvrstan filmski program. U 21 sat na programu je Rakijaški dnevnik redatelja Damira Čučića, film koji se gleda ušima, a lokaciju – pronađite sami!

U 21 sat počet će i after party u Skalinadi

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.