Hrvatski radio

Radio Rijeka

11:33 / 16.07.2021.

Autor: Tatjana Sandalj

32. Lubeničke večeri bit će otvorene - u Cresu

Foto: Walter Salković

Foto: Walter Salković

Foto: - / -

Zbog najave lošeg vremena, otvorenje 32. Lubeničkih večeri neće biti u Lubenicama već u Cresu, u Samostanu sv. Frane. Početak je u 21 sat, a na programu je Zajčeva opera "Nikola Šubić Zrinjski" u izvedbi Opere bb iz Zagreba.

Ulaz na otvorenje Večeri je slobodan, ali je gledalište ograničeno epidemiološkim mjerama, a ući mogu samo osobe s EU covid potvrdama ili potvrdama o preboljenju, cijepljenju, negativnom testiranju.

Nikolu Šubića Zrinjskog tumačit će Ronald Braus, Evu Lidija Horvat Dunjko, a njihovu kći Jelenu Antonia DunjkoLovru Juranića pjevat će Siniša GalovićGašpara Alapića Zvonimir IvanovićSulejmana Velikog Siniša Štork, a Levija Zvonimir Ivanović

Nastupit će i orkestar mladih glazbenika te domaća klapa Burin, pod ravnanjem maesta Josipa Hrastića i u režiji Ljiljane Gvozdenović

32. Lubeničke večeri nastavit će se 23. srpnja koncertom Dua Inspiratus, Wladimira Kossjanenkoa na violini i violi te Petra Čulića na gitari. Još jedno festivalsko izdanje pod epidemiološkim mjerama bit će zaključeno 30. srpnja koncertom Zagrebačkog kvarteta.

Festivalska zastava (Foto: Walter Salković)

Festivalska zastava (Foto: Walter Salković)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.