Hrvatski radio

Radio Rijeka

45. Osorske glazbene večeri: samo 10 koncerata

23.07.2020.

13:02

Autor: HRT

Foto: Boris Šćitar / Večernji list / Pixsell

Foto: Boris Šćitar / Večernji list / Pixsell

Foto: - / -

Zbog pogoršane epidemiološke situacije svakodnevno se odgađaju ili otkazuju kulturni događaji, festivali, koncerti... 45. Osorske glazbene večeri nisu odgođene ni otkazane, ali su skraćene na samo deset koncerata.

Osorske glazbene večeri su glazbeno-scenski festival koji se u ljetnim mjesecima održava u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Osoru na Cresu. Festival je pokrenut 1976. godine i otada poseban naglasak stavlja na hrvatsku glazbenu baštinu i narudžbu novih djela koja se praizvode u Osoru. 

Koncert svečanog otvorenja 45. Osorskih glazbenih večeri, u četvrtak 23. srpnja od 21 sat, uz izravni prijenos na Trećem programu Hrvatskog radija, donosi program "Ženski glasovi u čast otoka". 

Ovogodišnji program festivala provjerite OVDJE.

Ženski glasovi Zbora Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem njihova šefa-dirigenta Tomislava Fačinija donose glazbu života uz more, slike svakodnevice, crkvena zvona i profinjene zvukovne pejzaže.

Na programu su: Igor Kuljerić: More, za ženski zbor a cappella i vrpcu; Claude Debussy: Les angélus (obrada Clytus Gottwald); Petar Bergamo: Spiriti eccellenti,  zbirka madrigala za djevojački zbor i obligatne instrumente na čakavske stihove Marine Čapalije.

Iz Osora se javila Iva Lovrec Štefanović, poslušajte:

Osebujni glazbeni krajolici Osorskih večeri, pripremila Iva Lovrec Štefanović

Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.