Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ana Petričević pobjednica natjecanja 'Zinka Milanov'

19.07.2015.

08:33

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvo izdanje petodnevnog Međunarodnog natjecanja mladih pjevača "Zinka Milanov" završilo je sinoć koncertom i dodjelom nagrada u zgradi riječkog kazališta.

Pobjednica natjecanja je sopranistica Ana Petričević iz Hrvatske, koja je svoj osebujan i snažan glas čistih visina i besprijekorne dikcije pokazala kroz dvije arije, iz Wagnerove opere Tannhauser i Verdijeve Moć sudbine.

Drugu nagradu dobio je tenor Ibrahim Yesilay iz Turske, a treću Domen Križaj iz Slovenije.

U finale se od 74 prijavljenih pjevača plasiralo njih 10, a koncertom je ravnao maestro Robert Homen. Nagradu publike također je osvojila pobjednica natjecanja Ana Petričević.

Ovim koncertom na kojem smo čuli bisere operne literature, filmom Ralje na riječkoj plaži Grčevo i after partyem, završile su ovogodišnje Riječke ljetne noći koje su trajale punih mjesec dana i za koje bismo mogli reći da nisu imale spektakularan program, ali treba pohvaliti želju i trud svih sudionika i Uprave riječkog Kazališta, da festival opstane, kako su rekli u podnaslovu ovogodišnjih Riječkih ljetnih noći – USPRKOS SVEMU.

Poslušajte osvrt Glorije Fabijanić Jelović:


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.