Hrvatski radio

Radio Rijeka

Art-kino Croatia godinu otvara hvaljenim obiteljskim dramama

03.01.2019.

11:31

Autor: Hina

Iz filma Sam samcat (Foto: Art-kino Croatia)

Iz filma Sam samcat (Foto: Art-kino Croatia)

Foto: - / -

Art-kino Croatia novu godinu otvara nizom hvaljenih obiteljskih drama, ali i filmovima sa snažnim ženskim predznakom, među kojima su novi film Bobe Jelčića "Sam samcat", bračna drama "Divlji život" te povijesna drama "Marija, kraljica Škotske i Guadagninova posveta kultnom hororu Suspiria.

Nakon pretprmijere krajem prosinca, u redovni program od 3. siječnja dolazi crnohumorna drama Vinka Brešana "Koja je ovo država". Od 10. siječnja na programu riječkog Art-kina jedan je od najhvaljenijih filmova prošle godine - "Hladni rat" Pawela Pawlikowskog.

Obiteljska i intimistička drama "Sam samcat" Bobe Jelčića o muškarcu koji nakon raspada braka pokušava razriješiti zamršene odnose i srediti pitanje skrbništva nad kćeri, za što njegova okolina i kafkijanski birokratski aparat nemaju nimalo sluha, počinje se prikazivati 16. siječnja.

Igrani film "Mala gospođica Dolittle" o jedanaestogodišnjoj djevojčici Lili koja posjeduje tajnu sposobnost da govori jezikom životinja, sinkroniziran na hrvatski jezik, prikazat će se u okviru obiteljskog programa.

Od 26. do 27. siječnja u Art-kinu će se prikazivati najbolji filmovi s prošlogodišnjeg, drugog izdanja međunarodnog festivala povijesnih dokumentarnih filmova u Rijeci "History Film Festivala". U programu su "Karamazovi", "Rumble", "Liga egzotičnih plesačica", "Che Guevara", "Nasljeđe" i drugi.

Novu sezonu Kultnog kina otvara 29. siječnja klasik Stanleya Kubricka "Paklena naranča".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.