Hrvatski radio

Radio Rijeka

Astrid Kuljanić na turneji po regiji s Aasaran Earth Triom

20.07.2017.

11:29

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Astrid Kuljanić, jazz pjevačica, Riječanka, još uvijek s privremenom adresom u New Yorku, doletjela je u Rijeku i odmah krenula na koncertnu turneju po Istri, Italiji i Mađarskoj sa svojim Aasaran Earth Triom, koji sačinjavaju jedna Brazilka, jedna Mađarica i Astrid, Hrvatica.

U posljednjih šest mjeseci, koliko je izbivala iz svoga rodnog grada, nastupala je i u Kini, kako kaže "...u malom turističkom gradiću Han Zishuiju koji ima samo 10 milijuna stanovnika...", a u Rijeku je stigla iz Seattlea, gdje je također imala nastupe, pa joj se Rijeka, nakon tih ogromnih, napučenih gradova čini tiha i pusta, usprkos velikoj ljetnoj živosti.

"U Rijeci se diše, ovdje je divna kvaliteta života, ali ja još uvijek želim biti u New Yorku, još želim živjeti tu zanimljivu glazbenu priču zbog koje sam i otišla jer to mogu dobiti jedino tamo. Volim pronalaziti nove stvari u glazbi, učiti o glazbi raznih naroda jer i ja to radim s našom etno glazbom koja uvijek svojom atonalnom kromatikom i netemperiranom ljestvicom iznenađuje ljude u svijetu i oduševljava ih", priča Astrid Kuljanić.

Astrid je snimila i svoj album i dobila poziv da napravi promociju u Carnegie Hallu krajem listopada ili početkom studenog "...i to je zaista velika stvar, ako se uspije izrealizirati", kaže Kuljanić. U kolovozu Astrid planira uživati u suncu i moru na svom Cresu, a u New York se vraća početkom rujna.

O čemu su još pričale Astrid Kuljanić i Gloria Fabijanić Jelović, poslušajte u audio zapisu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.