Hrvatski radio

Radio Rijeka

Aukcija starih rijetkih knjiga za 20 godina antikvarijata "Mali neboder"

13.04.2018.

12:07

Autor: Neva Funčić

Foto: Matea Krmpotić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Matea Krmpotić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Antikvarijat "Mali neboder" u Ciottinoj 20b u Rijeci obilježava dvadesetu obljetnicu. Već dva desetljeća vode ga Saša Dmitrović i Tomo Vučinić, a bibliofilima je trenutno na raspolaganju 25 tisuća naslova.

Dvadeset godina djelovanja obilježit će u subotu 14. travnja u podne, četvrtom javnom aukcijom starih rijetkih izdanja knjiga i tiskovina. U ponudi je čak 130 naslova, a gost voditelj aukcije bit će Rok Glavan, antikvar i kolekcionar iz Ljubljane.

"Cilj nam je nabaviti što kvalitetniju knjižnu građu i ponuditi je na što više mjesta, kako bi knjiga usprkos sveopćoj nezainteresiranosti nastavila svoj 'život'. Svjesni teških vremena za knjigu u njenom klasičnom obliku, nastojimo upravo kroz estetsku komponentu knjige ukazati na superiornost 'fizičke' knjige nad elektroničkom, što je naša misija i na neki način poslovna vizija", rekao je uoči aukcije jedan od suvlasnika antikvarijata Tomo Vučinić.

Večeras , u petak 13. u 19 sati, u "Malom neboderu" najavljena je i tribina posvećena antikvarijatima na kojoj će, uz domaćine, sudjelovati antikvari iz regije: Dražen Dabić iz "Bibliofila" iz Zagreba, Draško Minić iz "Male akademije" iz Beograda, Rok Glavan iz "Glanana" iz Ljubljane i Željko Međimorec iz "Ex librisa" iz Rijeke.

Obljetničko druženje ozvučit će After eight jazz qurtet, u sastavu: Robert Mikuljan - trumpet, Dorian Cuculić - piano, Henry Radanović na bas-gitari i Edin Botić na bubnjevima. Tomo Vučinić poziva ljubitelje knjige na druženje među policama antikvarijata:

Foto: Matea Krmpotić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Matea Krmpotić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.