Hrvatski radio

Radio Rijeka

Izložba La Grande Bellezza - u Rijeku i Opatiju stižu "talijanske ljepotice"!

04.04.2022.

12:23

Autor: Vedrana Lisica Pavlović / Anja Matić

Ferrari 308 GTB

Ferrari 308 GTB

Foto: Rachen Sageamsak / XINHUA

Izložba "La Grande Bellezza - kroz talijanski automobilski dizajn" otvara se večeras, 4. travnja u 19 sati u opatijskom centru Gervais, a postavlja se u sklopu manifestacije Dani talijanskog dizajna u svijetu. 

Suradnja je to Generalnog konzulata Republike Italije u Rijeci, Nacionalnog muzeja automobila iz Torina - MAUTO, te gradova Rijeka i Opatija. 


 "La Grande Bellezza" priča je povijesti talijanskog automobilskog dizajna kao sinonima jedinstvene kulture i stila koja se održava se u sklopu manifestacije Dan talijanskog dizajna u Hrvatskoj.


Riječka i opatijska publika na izložbi će moći vidjeti niz dizajnerskih nacrta, fotografija, maketa u stvarnoj veličini te multimedijalnih sadržaja kao što su intervjui s najvažnijim talijanskim dizajnerima automobila i dokumentarne snimke.


Bit će izloženi i automobili Alfa Romeo Giulietta Sprint iz 1954. godine te Ferrari 308 GTB iz 1980. godine, oboje iz muzejske zbirke MAUTO.


Nakon opatijskog uslijedit će i riječko otvorenje dan nakon, 5. travnja u 19 sati u Galeriji Kortil. Opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin istaknuo je zadovoljstvo suradnjom, a o izložbi nam je više rekao Ernie Gigante Dešković, ravnatelj centra Gervais. Poslušajte emisiju:

emisija Leksikon

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.