Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Babe Roge i Bapci Rogci": jesenska premijera ljetne dječje dramske škole

21.09.2016.

11:34

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječki ljetni tečaj glume za djecu Happy Things Academy jedinstven je projekt koji od sredine lipnja okuplja djecu koja ostaju u gradu, a završit će premijerom predstave "Babe Roge i Bapci Rogci" u nedjelju 2. listopada u Mjesnom odboru Kozala te tjedan dana kasnije u dvorani Filodrammatice.

U predstavi sudjeluje četrnaestero glumaca u dobi od 7 do 18 godina, a posebnost je što su zajedno na pozornici čak četiri para braće različite dobi. Priča Irene Kolar Vudrag za djecu i odrasle, pomalo je dramska i pomalo komična, najavljuje redateljica Nataša Tepša.

"Poanta je da ne bi trebali zatvarati oči pred Bapcima Rogcima koji su među nama", kaže Nataša koja je djecu podučavala glumi cijelo ljeto, dva puta tjedno. "Nalazili bi se na Kozali nakon kupanja, i kako nema škole ,ostajali duže na probi i druženju", rekli su na konferenciji za novinare u RI Info-centru mladi glumci Erin, Nina, Filip, Andro i Karla

Na premijeri će glumiti Karlo i Fran Barjaktarević, Arien i Erin Borovac, Matija i Nina Ćorić, Andro i Karla Mihić, Nina Damjanović, Lovro Kripl, Lea Ferari, Filip Hadžić, Lucija Rotar i Laura Škalamera. Majstor svjetla i tona je Emir Mulalić

Iz Uduge Happy Things Academy pozivaju i odrasle na dramsku rekreaciju te školarce na upise u školu glume za djecu od 7 do 18 godina. Upisi su u rujnu ponedjeljkom od 18 sati u Mjesnom odboru Kozala. Poslušajte izjavu jedne od glumica i redateljice:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.