Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bačva: neobično o običnom u fotografiji i glazbi

29.12.2015.

12:43

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prednovogodišnji program u Klubu galeriji Bačva nudi otvorenje izložbe riječkog fotografa Dražena Šokčevića i koncert gostiju iz Italije "Sacri cuori". Zovu ih Felinijevom kopiladi, a donose i dašak Lynchovih mora.

Foto inventuru 2015. svog rada priredio je Dražen Šokčević, a što je izabrao pokazat će publici izložbom što će u Klubu galeriji Bačva biti otvorena u srijedu, 30. prosinca, u 20:30. Naziv izložbe je "Godina iza nas - 2015", a Šokčević ističe da je riječ o nizu od 12 fotografija različitih motiva, od kojih svaka nosi i neku priču. Uz druženje na otvorenju bit će i dodataka koji neće visjeti izloženi na zidovima.

Nakon izložbe slijedit će glazbeni program, a nastupit će band iz Italije "Sacri cuori" s gošćom-pjevačicom Carlom Lippis. U glazbenom izričaju miješaju disco regije Romagna i Lynchov Mulholland Drive u snove 50-tih i more budućnosti, najavljeno je konferencijom za novinare.

Bit će to uvod u program Kluba galerije Bačva u 2016. u kojem će se utorkom održavati kvizovi općeg znanja, četvrtkom sportski kvizovi s pitanjima mahom iz nogometa, a srijede, petci i subote rezervirane su za glazbeni program. Srijeda: Drugi program, neuobičajenih sadržaja s glazbenim pomakom prema klasici, jazzu i sličnom; petak: akustične večeri, subota: glazbeni odabir glazbenih urednika Radio Sove.

Pogledajte spot banda "Sacri cuori" i poslušajte više o Bačvinu programu prednovogodišnje večeri: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.