Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bajkovita plesna priča "Orašar" i ove godine u riječkom HNK

16.12.2016.

11:48

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

HNK Ivana pl. Zajca i ove sezone uprizoruje "Orašar", baletni obiteljski klasik Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji i režiji Ronalda Savkovića. Bajkovita plesna priča pod velikim, svjetlucavim borom o putovanju u snove, publiku čeka u Zajcu večeras.

Nakon toga izvodit će se 17., 19. i 20. prosinca, a posljednjeg dana su na programu dvije izvedbe: u 12 sati te u 19:30. Orkestrom Opere 16. i 17. prosinca ravnat će dirigent Alexander Zemtsov, a 19. i 20. prosinca Peter SomodariI u ovogodišnjim izvedbama, ulogu Princa plesat će Joseph Cane, a ulogu Clare Marta Kanazir.

"Ovo je priča o lutku kojeg djevojčica Clara dobije na Badnju noć i koji točno u ponoć, božićnom čarolijom mađioničara Drosselmeyera, oživi te postaje Clarin princ. Ujedno Clara postaje i Šećerna vila. Ulogu Clare i Šećerne vile u svim izvedbama utjelovit će moja malenkost. Dođite nas pogledati i zavirite u svijet mašte", poziva Marta Kanazir.

Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.