Hrvatski radio

Radio Rijeka

Balet "Ivica i Marica": bajkovito i intrigantno za cijelu obitelj

26.01.2018.

12:18

Autor: Biserka Belić

Foto: HNK Zajc

Foto: HNK Zajc

Foto: - / -

U riječkom HNK Ivan pl. Zajc večeras u 19:30 sati, na programu je četvrta ovosezonska baletna premijera: bajka braće Grimm "Ivica i Marica" u koreografiji Gine Patterson, poznate američe koreografkinje koja prvi puta radi u Europi i to upravo s riječkim baletnim ansamblom.

Baletna fantazija, prema istoimenoj bajci Jacoba i Wilhelma Grimma, namijenjena je svim uzrastima, odnosno obiteljima koje autorski tim želi potaknuti na razgovor o siromaštvu i mogućnostima izbora, najavljeno je na konferenciji za novinare.

Uz gotovo cijeli baletni ansambl riječkog HNK-a, naslovne uloge, Ivicu i Maricu, plešu Talijan Michele Pastorini i Španjolka Maria del Mar Hernandez.

Intendant Marin Blažević istaknuo je posebno zadovoljstvo činjenicom da su Gini Patterson omogućili europski debi, a ravnateljica baleta Maša Kolar pojašnjava zašto su se odlučili upravo za baletnu fantaziju o Ivici i Marici:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.