Hrvatski radio

Radio Rijeka

Balet "San Ivanjske noći" najbolja predstava HNK Zajca

30.12.2016.

22:15

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najbolja predstava u cjelini kazališne sezone 2015./2016. HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke, po ocjeni gledatelja, je balet "San Ivanjske noći" prema drami Williama Shakespearea i u koreografiji Lea Mujića.

Najbolja dramska predstava Hrvatske drame je "Kasandra" Christe Wolf u režiji Nade Kokotović, najbolji glumac je Jasmin Mekić za ulogu u toj predstavi, a najbolja glumica Olivera Baljak za ulogu u predstavi "Pred mirovinom".

Najbolja opera u kazališnoj sezoni 2015./2016. je "Rigoletto" Giuseppea Verdija pod ravnanjem Roberta Homena i režiji Laryja Zappije, najbolja muška uloga je Marka Fortunata, a ženska Anamarije Knego, obje u operi "Julije Cezar u Egiptu".

Glazbena komedija "Dipinto di blu / Obojeno plavim" Carla Tolazzija u režiji Mojce Horvat ocijenjena je najboljom predstavom Talijanske drame, a za uloge u toj predstavi nagrađeni su Giuseppe Nicodemo i Rosanna Bubola. Oboje su nagrađeni i za nastupe u predstavi "Umorstva u pauzi za ručak".

Marta Voinea Čavrak nagrađena je za najbolju žensku baletnu ulogu u baletu "San Ivanjske noći", najboljoj baletnoj predstavi sezone 2015./2016., a Daniele Romeo za najbolju mušku ulogu u baletu "Sex".

Gledatelji su najboljim koncertom u sezoni proglasili program "Ville Matvejeff dirigira Beethovena i Šostakoviča".

Nagrade su dodijelili novoimenovani članovi uprave HNK, intendant Marin Blažević, ravnateljica Hrvatske drame Jelena Kovačić, ravnateljica Talijanske drame Rosanna Bubola, ravnatelj Opere Petar Kovačić i obnašateljica dužnosti ravnatelja Baleta Kristina KaplanNagrade za najbolje predstave u riječkome HNK dodjeljuju se već 16 godina, a posljednje dvije godine o nagrađenima glasovanjem odlučuju gledatelji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.