Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bezvremenost vremena u Galeriji Principij

09.05.2022.

10:47

Autor: Radio Rijeka

Dekonstrukcija iluzije

Dekonstrukcija iluzije

Foto: Dubravka Kanjski / -

Otvorenje izložbe "Bezvremenost vremena u fotografskim slikama Dubravke Kanjski" bit će ovog utorka, 10. svibnja u 19 sati. 

Odavno su prošla vremena u kojima se fotografija poimala kroz skupi i u fizičkom smislu veliki fotoaparat ili stiskanje gumba u pravom, odlučujućem trenutku. 


Što danas znači baviti se kreativnim procesima slike, odnosno fotografije na najelementarniji način pokazuje nam izložba Dubravke Kanjski. 


Autorica iz stvarnog svijeta “uzima” jednu scenu i “provlači” je kroz niz svojih misli i osjećaja koje je rasporedila u dva fotografska ciklusa: Kodovi vertikalnog vremena i Dekonstrukcija iluzije.  


Autorica je fotografirala unutrašnjost kapelice u naselju Kotor u Crikvenici. Fotografirajući skromni izgled kapelice koja više nije u svojoj prvotnoj funkciji, premda je netko redovito osvježava buketom cvijeća, autorica je uzima kao ključnu točku ne samo kreativnog procesa i stvaralačkog polazišta, već i kao točku povratka i svih drugih kretanja ma u kom pravcu išla. Da, 


Kustos izložbe je Borislav Božić, a izložba ostaje otvorena do 20. svibnja. Radno vrijeme galerije je radnim danom od 10 do 13 sati te od 17 do 20 sati, subotom od 10 do 13, a nedjeljom i praznikom je zatvorena.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.