Hrvatski radio

Radio Rijeka

BIG fest: vrhunski svjetski gitaristi i glazbenici u Jurandvoru i Baški

17.08.2016.

13:09

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Baška i Jurandvor na otoku Krku od danas do 20. kolovoza domaćini su BIG festa, što je kratica za "Baška International Guitar Festival". Tijekom četverodnevnog programa u ova će dva otočka mjesta nastupiti vrhunski domaći i svjetski gitaristi i glazbenici.

Među njima su Talijani Anita Camarella i Davide Facchini, škotski glazbenik Ian Melrose i njegov duet, makedonski Crossroads Blues Band, Martin Taylor, Alison Burns te hrvatski predstavnici: Darko Jurković Čarli, Damir Kukuruzović te duo Alba i Leo.

Osim nastupa vrsnih gitarista, BIG fest donosi i gitarističke radionice tijekom kojih će zainteresirani polaznici moći učiti izravno od izvođača, a na kraju će biti upriličen zajednički session uz prezentaciju radionice. Svaka radionica, kao i koncerti tijekom festivala bit će snimljeni u formi DVD nosača zvuka i slike te pušteni u prodaju po završetku festivala. 

U kompleksu Svete Lucije u Jurandvoru bit će postavljena izložba "Guitar Masters" s radovima nastalima na dosadašnjim gitarističkim događajima u organizaciji Udruge "Hal", čiji su autori Robert Kalčić, Lucio Vidotto, Boris Sušanj i Damir Zamlakar

Svi koncerti počinju u 21 sat, ulaz je besplatan, a više o festivalu u programu Radio Rijeke rekao nam je njegov umjetnički direktor Damir Halilić Hal:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.