Hrvatski radio

Radio Rijeka

Blažević: Izvodimo kazališni program dosad nezamisliv i neizvediv u Rijeci!

17.10.2019.

11:27

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Intendant HNK Zajca Marin Blažević u našem studiju (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Intendant HNK Zajca Marin Blažević u našem studiju (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Nova kazališna sezona riječkog HNK Ivana pl. Zajca je već u zamahu. Otvorena je sjajnom izvedbom Brucknerove Devete simfonije pod ravnanjem gosta dirigenta Yordana Kamdzhalova, a nastavljena dramskom premijerom omnibusa "Prava komedija", koja je publiku dijametralno podijelila na dvije strane.

Održan je i izvrstan pijanistički recital Gorana Filipeca, a pred nama je i prva operna premijera - Puccinijeva "Madama Butterfly" s Anamarijom Knego u naslovnoj ulozi, pod ravnanjem maestra Villea Matvejeffa i u režiji Dražena Siriščevića, kao prva od tri opere spojene u Puccini trilogiju.

Ova kazališna sezona svojim drugim dijelom zahvaća posebnu godinu grada na Rječini - godinu u kojoj je Rijeka Europska prijestolnica kulture, a intendant Marin Blažević, koji nam je gost emisije "Box in", najavljuje da će kazalište predstaviti program donedavno nezamisliv i neizvediv u Rijeci.

Redovni i EPK programi u 2020. godini, pored niza poznatih imena i naslova, predstavljaju brojna djela, autore i ansamble s kojima će se riječka publika prvi put susresti u svome gradu, počevši od Wagnerovih "Tristana i Izolde", Mahlerove monumentalne Druge simfonije "Uskrsnuće", Šostakovičeve potresne Trinaeste simfonije "Babi Yar" i gostovanja Mahler Chamber Orchestra, preko Weberova musicla "Evita" i, naravno, danas najpoznatijih izvođačkih imena.

Ova je sezona nastavak "vježbanja različitosti" pod motom "Zajc - kazalište za nove generacije", kojim se poziva nova publika, uz, naravno, i sve oni koji oduvijek vole kazalište i prate njegov program. O svemu tome i još mnogočemu, razgovarali smo s intendantom Marinom Blaževićem:

MariBlažević: Kazališni program donedavno nezamisliv i neizvediv u Rijeci, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.