Hrvatski radio

Radio Rijeka

Božo Vrećo, LADO Elektro i etno smotra za 4. Porto Etno

30.09.2020.

18:50

Autor: Tatjana Sandalj, Albert Petrović

S jednog od ranijih festivala (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

S jednog od ranijih festivala (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Foto: - / -

Četvrti Porto Etno festival u Rijeci, festival svjetske glazbe i gastronomije, počet će u četvrtak 1. listopada i trajati do subote, a uz posebne epidemiološke preporuke i ove godine sljubit će dobru glazbu, etno zalogajčiće i etnografiju.

Glavni program u četvrtak je koncert LADO Elektro, u petak će uz Porto Etno orkestar nastupiti Božo Vrećo, a subota je dan za etno smotru jedanaest manjinskih zajednica koje žive u Rijeci.

Programi se odvijaju u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, terasi hotela Neboder u susjedstvu i na obližnjem trgu između Građevinske i škole Centar. Kuhinja hotela Neboder ove je godine zadužena za pripremu hrane prema tradicionalnim receptima, a dvanaest izabranih recepata bit će dostupno i na YouTube kanalu HKD-a na Sušaku.

U Galeriji Kortil je postavljenja izložba koja zajednice predstavlja nošnjama, glazbalima i fotografijama.

Detalji programa dostupni su na internetskoj stranici Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku OVDJE, a tu provjerite i kako do ulaznica, iako je dio programa već rasprodan.

Festival izrastao iz dvadesetogodišne tradicije riječke etno smotre, redizajniran je u okviru priprema projekta Rijeke Europske prijestolnice kulture i jedan je od programa koji i poslije 2020. ima dobru perspektivu.

Božo Vrećo, sve traženiji i cjenjeniji umjetnik, na Porto Etno festivalu promovira novi album "Lacrimae" s još traženijim Edinom Karamazovim. U Rijeci nastupa u petak praćen riječkim Porto Etno orkestrom kojeg vodi multiinstrumentalist Zoran Majstorović.

Obojica su gostovali u našem programu i najavili taj nesvakidašnji događaj za ljubitelje svjetske glazbe. Božo ima i novi imidž za kojeg kaže da je puno jednostavniji za održavanje, a što se brade tiče, kaže, ona će narasti do zime. Poslušajte više, a poslušajte i kako je program Porto Etna najavljen na konferenciji za novinare: 

Božo Vrećo i Zoran Majstorović uoči riječkog koncerta, pripremio Albert Petrović

O programu 4. Porto Etno festivala, pripremila Tatjana Sandalj

Majstorović i Vrećo u studiju Radio Rijeke (Foto: Albert Petrović / HRT - Radio Rijeka)

Majstorović i Vrećo u studiju Radio Rijeke (Foto: Albert Petrović / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.