Hrvatski radio

Radio Rijeka

Britanski film "Oprostite, mimoišli smo se" pobjednik Rab Film Festivala

28.08.2019.

16:02

Autor: Hina

Seaplex Kaich - jedinstveno kino na moru (Foto: RFF)

Seaplex Kaich - jedinstveno kino na moru (Foto: RFF)

Foto: - / -

Pobjednik prvog Rab Film Festivala je film "Oprostite, mimoišli smo se" britanskog redatelja Kena Loacha, najbolji dokumentarac je "Bellingcat" Nizozemca Hansa Poola, a publika je najbolje ocjene dala filmu "Jadnici" francuskog redatelja Ladja Lya.

Stručni žiri koji je izabrao pobjednika činili su filmska predavačica, kritičarka i redateljica Rada Šešić, glumica Tihana Lazović i redatelj Antonio Nuić.

Festival je trajao od 23. do 27. kolovoza, a njegovu izbornici bili su filmski kritičar i novinar Vladan Petković koi je birao igrani program te Lejla Dedić za dokumentarni program.

U glazbenome programu nastupili su Zdenka Kovačiček i Greenhouse Blues Band, Urban&4, Elemental, Nipplepeople i Detour.

Program RAFF Generation bio je namijenjen filmskim profesionalcima te se sastojao od predavanja istaknutih domaćih filmaša: osnivača i direktora Međunarodnoga festivala dokumentarnog filma ZagrebDox i ravnatelja produkcijske kuće Factum Nenada Puhovskog, redateljice Dane Budisavljević, snimatelja Raula Brzića te pisca i scenarista Marjana Alčevskog.

Organizatori su Grad Rab, Pučko otvoreno učilište Rab i Toro Laboratorij iz Zagreba, a direktor festivala je Robert Tomić Zuber. Poslušajte razgovor s gradonačelnikom Raba Nikolom Grgurićem:

Valovi na valovima: Nikola Grgurić, pripremila Iva Črnjar Ivančan

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.