Hrvatski radio

Radio Rijeka

Burleska - svaki nastup ima svoju priču

12.12.2015.

11:41

Autor: Albert Petrović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zvijezda ovogodišnjeg Tatoo Expoa je Celeste de Moriae koja se bavi burleskom. Nastupi nalikuju striptizu, ali u njima je više umjetničkog izraza. Kostimi se šiju posebno za svaku izvedbu i nikada se ne zna kako će ona izgledati.

Jeste li znali da zvijezde burleske same šiju svoje kostime za svaki nastup i da nikad ne nastupaju u istoj opravici? To nam je otkrila Celeste de Moriae, glavna zvijezda ovogodišnjeg Rijeka Tatoo Expoa. Pravim prezimenom Petrović, Celeste je podrijetlom s Cresa, gdje je njen otac doselio iz Slavonskog Broda. Rođena i odrasla u Njemačkoj, u šoubiznis je krenula kao pjevačica u rock bendu, potom je nastupala kao show-girl, da bi svoje nastupe podigla na višu razinu zaljubivši se u burlesku.

Osnovna razlika između burleske i striptiza je, kaže ona, u tome što, osim stupnja do kojeg se skida, burleska ne služi samo da se netko uzbudi, već u sebi nosi priču. Svaki nastup je drugačiji, a do samog početka predstave ne zna točno što će izvesti, odnosno kamo će je inspiracija odvesti. U trenutku kad smo pričali, kostim koji sama šije još nije bio gotov, kao ni cijela koreografija, ali kad jednom stane na scenu - Celeste zna da ne može pogriješiti.

Riječki Tatoo Expo nije nikako htjela propustiti jer, kaže, tetovaže su njen život, tijelo joj je prekriveno njima i, poput predstave, svaka priča svoju priču. Na ovoj manifestaciji napravit će novu, a za našu malu ekipu izvela je dio svoje točke na balkonu Radio Rijeke. Poslušajte što je Celeste de Moriae ispričala našem Albertu Petroviću uoči svojih nastupa na konvenciji tetovaža u Rijeci:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.