Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Cabaret D'Annunzio" - publika zadovoljna dvoipolsatnom predstavom

18.03.2017.

08:13

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Glazbena komedija "Cabaret D'Annunzio" na tekst Fabrizia Sinisia i u režiji Gianpiera Borgie, a u suradnji s Il Teatro dei Borgia, sinoć je premijerno odigrana kao premijera Talijanske drame HNK-a Ivana pl. Zajca, na maloj sceni riječkoga kazališta.

Povijesna je to priča o začudnom, značajnom, mondenom umjetniku, političaru, pjesniku, osvajaču Gabrieleu D'Annunziu, kontroverznoj figuri, osobi koja je prije svih spoznala moć medija i koristila ih u širokoj lepezi izbora. Utjelovio ga je Fabrizio Coniglio, bez očekivane umjetnički strasne crte, no čiste dikcije i jasne geste. Uz njega raspjevan i rashodan ansambl, režijski nekreativno iščitan i pomalo izgubljen u tom malom prostoru, bez dinamike i razumljivih pozicija.

Prvi dio previše dug, narativno prepunjen, pomalo uspavljujuć, drugi dio bolji, posebno u povijesnoj potki priče o Rijeci u doba D'Annnunzia, estetski ugodan oku. Nekoliko sjajnih misli, lijepo izrečenih zaključaka i pažljivo odabranih dijaloga podigli su interes publike, no predstava bi se mogla kratiti jer je sjedenje na tvrdim sklopivim stolicama gotovo dva i pol sata prevelik zahtjev čak i za zadovoljnu publiku. A publika je upravo to i bila - zadovoljna viđenim. Poslušajte osvrt i dojmove premijerne publike:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.