Hrvatski radio

Radio Rijeka

'Cabaret' za susret s mučnom temom

06.05.2013.

00:16

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dvadeseti Međunarodni festival malih scena Rijeka predstavio je sinoć u skladištu 41 u luci Baroš 'Cabaret Brecht – Zadrživi uspon Artura Uija', produkciju Kazališta Ulysses.

Danas izuzetno aktualan tekst Bertolta Brechta o korupciji, kapitalu i moćnicima, redateljica Lenka Udovički i autorski tim obukli su, bar ispočetka, u dopadljivo kabaretsko ruho. Samo na taj način, mislili su, možemo gledati mučnu i gadnu temu, komentirano je za okruglim stolom, koju svakodnevno živimo. Publika je sjajan izvođački ansambl predvođen Ozrenom Grabarićem ocijenila s 4,36.  

Večeras je na programu koprodukcija HKD teatra i riječkog HNK Zajc, predstava Dabogda te majka rodila Vedrane Rudan u režiji Tatjane Mandić Rigonat. U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku izvedba će početi u 20 sati, a bit će i još koja ulaznica u prodaji.

Razgovor za okruglim stolom potrajao je do ponoći. U kronici što ju je pripremila Tatjana Sandalj poslušajte što smo doznali o tome kako je predstava nastala i u čemu se publika najviše prepoznala:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.