Hrvatski radio

Radio Rijeka

ČAnsonfest: 19 novih skladbi uz prijenos uživo u programu Radio Rijeke

31.08.2018.

12:54

Autor: Albert Petrović

Foto: www.cansonfest.com

Foto: www.cansonfest.com

Foto: - / -

Trodnevna glazbeno-likovno-poetska manifestacija ČAnsonfest, kojom se tradicionalna zatvara Kastafsko kulturno leto, završava večeras uz Večer novih skladbi. Devetnaest izvođača borit će se za nagrade publike i žirija te za novu nagradu za najboljeg kantautora.

Zbog izuzetno loše vremenske prognoze 14. ČAnsonfest seli u kastavsku Sportsku dvoranu, a finalnu večer će u izravnom prijenosu pratiti slušatelji Radio Rijeke i Radio Pule. Početak je u 20:30.

Četrnaesti ČAnsonfest narastao je na trodnevnu glazbeno-likovno-poetsku manifestaciju, pa je program počeo u srijedu otvorenjem izložbe "Infantilisti" galerije Brešan, u crkvi Svete trojice, a nastavljen u četvrtak u kastavskoj vijećnici okruglim stolom na temu Europski utjecaji na razvoj šansone u Hrvatskoj.

U petak na završnoj večeri publika u Kastvu i slušatelji Radio Rijeke u izravnom prijenosu čut će 19 novih skladbi, a uz nagrade žirija i publike, od ove godine dodjeljuje se i nagrada za najboljeg kantautora.

S 19 novih skladbi koje će biti izvedene na ovogodišnjem 14. ČAnsonfestu, njihov ukupan broj na svim dosadašnjim Festivalima dostigao je brojku od 240 nove skladbe, dok se one najbolje nagrađuju od njegovog trećeg izdanja.

Organizaciju Festivala čakavske šansone, ČAnsonfest – Kastav vodi Udruga Kanat – Kastav u suradnji s Udrugom Kastafsko kulturno leto, a pod idejnim i umjetničkim vodstvom Sanjina Mandičića i Saše Matovine.

Festival će izravno prenositi HR Radio Rijeka, a o Čansonfestu govori jedan od pokretača i organizatora Saša Matovina:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.