Hrvatski radio

Radio Rijeka

Centar tehničke kulture Rijeka pomaže mladima u zapošljavanju

30.11.2021.

12:34

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: CTK Rijeka

Foto: CTK Rijeka

Foto: - / -

Projekt RADAя nudi besplatan program reintegracije na tržište rada mladim osoba u NEET statusu s područja Primorsko-goranske županije kroz osposobljavanje za radnike na visinskim radovima, voditelje brodica B i C kategorije, administratore u sportskim organizacijama i asistente na EU projektima.

U prostorima CTK Rijeka ovog četvrtka, 2. prosinca od 11 do 12 sati ponovno će se otvoriti info kutak za sve zainteresirane za sudjelovanje u projektu RADAя. Svi zainteresirani slobodni su doći i saznati sve informacije vezane za projekt, kao i ispuniti prijavnice uz pomoć djelatnika centra. 

Prijaviti se mogu mlade osobe u NEET statusu (eng. not in education, eployment or training), točnije - mladi od 15 do 29 godina koji ne rade, nisu u sustavu redovitog obrazovanja niti u sustavu obrazovanja odraslih i pri tome nisu registrirani u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Korisnici će kroz projekt RADAя dobiti priliku za razvoj digitalnih i jezičnih vještina i stjecanje međunarodno priznatih diploma te se osposobiti za jedno ili više aktualnih zanimanja. Iskustvo potrebno za bavljenje ovim zanimanjima korisnici će steći kroz volonterski angažman u sportskim organizacijama i udrugama s područja tehničke kulture.

Tijekom reintegracije, mentori će korisnicima na raspolaganje staviti svoja znanja i vještine vezane za proces (samo)zapošljavanja kako bi im olakšali donošenje odluka vezane za odabir budućeg zanimanja.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.