Hrvatski radio

Radio Rijeka

Centri za posjetitelje na Učki i Medvednici osvojili dvije međunarodne nagrade

25.04.2022.

14:51

Autor: Neva Funčić

Centar za posjetitelje Poklon

Centar za posjetitelje Poklon

Foto: - / pp-ucka.hr

Centar za posjetitelje Medvedgrad i Centar za posjetitelje Poklon na Učki odnijeli su nagradu u zlatnoj kategoriji MUSE Creative Awards, a Centar na Učki tjedan dana ranije nagrađen je i BigSEE Tourism Design Award 2022, u kategoriji "Creativity story and identity as experience" Centra za kreativne ekonomije sa sjedištem u Sloveniji.

MUSE Creative Awards je međunarodna američka nagrada, na koju se godišnje prijavi više od tri tisuće projekata iz cijelog svijeta, a koja prepoznaje kreativne uspjehe i inovativne pojedince koji pomiču granice i inspiriraju druge. 

Ponosne smo što, u prijavljenoj kategoriji Exhibition Experience, dijelimo nagradu s Museum of Jewish u People u Izraelu, USA Pavilion na Expou u Dubaiju i tvrtkom Warner Bros

kreativni tim Muze

O nagradi BigSEE Tourism Design Award 2022, u kategoriji 'Creativity story and identity as experience' iz Muza kažu: "Zahvalne smo što je međunarodan žiri baštinsku priču Učke, koju smo pažljivo skrojile sa suradnicima, ocijenio kao jedinstveno i originalno kreativno postignuće". 


Od trenutka kada posjetitelj kroči u izložbeni prostor, interaktivni doživljaj vodi ga na povijesno putovanje do različitih prirodnih i kulturnih blaga. Počevši od zaštićene podzemne faune, posjetitelj prelazi na upoznavanje lokalne zajednice, geografskih i arheoloških planinskih fenomena, vrijednih i ugroženih vrsta te pojedinaca iz cijelog svijeta koji su inspirirani navedenim. 


Centar za posjetitelje na Poklonu otvoren je u svibnju ove godine, a multimedijalni prijenos informacija način je za podizanje svijesti posjetitelja o značaju čuvanja prirode, istaknuli su koautor stalnog postava Vedran Kasap i ravnatelj Parka prirode Učka Egon Vasilić. Poslušajte:

izjave Kasap i Vasilić

Centar za posjetitelje Poklon

Centar za posjetitelje Poklon

Foto: Nel Pavletic / Pixsell

Centar za posjetitelje Medvedgrad

Centar za posjetitelje Medvedgrad

Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.