Hrvatski radio

Radio Rijeka

Četiri autorice, jedna izložba "Dijalog na kvadrat: Biti žena"

29.11.2021.

15:15

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: HDLU Rijeka

Foto: HDLU Rijeka

Foto: - / -

U Galeriji Juraj Klović u Rijeci traje izložba "Dijalog na kvadrat: Biti žena". Umjetnički "razgovaraju" četiri autorice, Natalia Borčić Peuc i Vlasta Delimar iz Zagreba, Luisa Ritoša iz Rijeke i Yasna Skorup Krneta iz Opatije.

"Umjetnice kroz izloške tematiziraju koncept ženstva i društveno-političku poziciju Žene u patrijarhalnoj strukturi te dijele intimno iskustvo vlastitog Ja, mjestimice protkanog kulturalnim silnicama, no s jasnom vizijom mogućnosti otpora i autentičnog osjećaja, zanosa i bijega iz orodnjenih uloga", piše u katalogu kustosica izložbe Greta Grakalić Rački. 

Izložba u galeriji HDLU-a Rijeka, u Verdijevoj ulici, ostaje otvorena do 3. prosinca, a radno vrijeme je od 10 do 13 i od 17 do 20 sati. 

Što je autoricama slično, a što različito pitali smo kustosicu Grakalić Rački, poslušajte:

Dijalog na kvadrat: Biti žena, pripremila Tatjana Sandalj

Galerija
Rad Luise Ritoše (Foto: HDLUR), Foto: -/-
Akrili Natalie Borčić Peuc (Foto: HDLUR), Foto: -/-Vizualni orgazam Vlaste Delimar (Foto: HDLUR), Foto: -/-Spone pamćenja Yasne Skorup Krneta (Foto: HDLUR), Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.