Hrvatski radio

Radio Rijeka

Četvrti "Kotar Fest": predstave, filmovi i radionice u Delnicama

22.07.2015.

13:32

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Večeras počinje četvrti "Kotar Fest". Prošlih godina ovo je delničko kulturno događanje bilo vrlo uspješno, organizatori su dobili financijsku pomoć iz više izvora i uspjeli su pripremiti novo izdanje goranskoga festivala.

Ljeto u Delnicama i ove će godine obogatiti sadržaji manifestacije Kotar Fest. Četvrti po redu festival večerašnjom će izvedbom predstave Kako misliš, mene nema otvoriti glumci zagrebačkog Teatra Exit. U petodnevnom programu ovogodišnjega Kotar Festa sudjelovat će brojna poznata imena, među kojima su Amar BukvićZijah Sokolović i Filip Juričić

Uz sedam kazališnih predstava te šest fimskih projekcija, bit će i četiri kreativne radionice, objašnjava organizator Kotar Festa Matija Kezele. To su akro-joga te dramska, lutkarska i likovna radionica za djecu. Ove godine goranski je festival prepoznalo i Ministarstvo kulture, a vjetar u leđa organizatorima je dao i novac koji su dobili na natječaju Poduzetništvo u kulturi.

Tako je nabavljena sva potrebna oprema, rasvjeta i razglas, koji će omogućiti Goranima da tijekom cijele godine stvaraju vlastite predstave. Još jedna novost ovogodišnjega Kotar Festa su i sudionici iz inozemstva: u goste dolazi Teatar kabare iz Tuzle, a želja je da već dogodine ovo postane međunarodni festival. Poslušajte najavu drugoga Kotar Festa:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.