Hrvatski radio

Radio Rijeka

Čista čokoladna Opatija

06.12.2013.

07:30

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Počinje opatijski Festival čokolade u okviru kojeg Festival Kvarner večeras publici predstavlja zanimljiv koncert klasične glazbe naziva ''Pure Chocolate''. U novom/starom koncertnom prostoru ''Operette'' početak je u 20 sati.

U prostor Operetta, izgrađen 1895. godine i već godinama poznat kao sportska dvorana Gorovo, glazba se vraća nakon gotovo sto godina. U posebno uređenom prostoru nastupit će Ensembl Purpur, a na programu su djela ne baš poznatog skladatelja Onsowa, ali i poznatijih PartaWagnera i Piazzole.

Festival Kvarner posjetitelje poziva da za vrijeme koncerta degustiraju određene vrste čokolade u skladu s glazbenim programom i to jedne od osam najboljih svjetskih čokolada, e da bi se dojmovi slušanja i kušanja međusobno sljubljivali u pravom smislu riječi. Svaku će izvedenu skladbu pratiti i određena boja prostora u kojem se održava koncert.

Pure Chocolate je dio programa opatijskog Festivala čokolade što počinje danas i trajat će do nedjelje. U Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer u čokoladnu galaksiju publiku će uvesti najpoznatiji svjetski proizvođač čokolade Barry Callebaut, dok će se u Villi Angiolini sljubljivati čokolada i vino. Središte zbivanja Festivala čokolade je u šatoru na ljetnoj pozornici, gdje će proizvode izložiti trinaest proizvođača iz Hrvatske, Slovenije i Italije.

Gloria Fabijanić Jelović razgovarala je s glasnogovornicom Festivala Kvarner Silvijom Novak i umjetničkim direktorom Festivala Michaelom Fendreom:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.