Hrvatski radio

Radio Rijeka

Čovjek s fotoaparatom: Borislav Ostojić već 65 godina neumorno fotografira

12.02.2019.

12:04

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Borislav Ostojić (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Borislav Ostojić (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Bila sam u riječkoj galeriji Principij pogledati izložbu fotografija naziva "Analogna i digitalna impresija svjetlom" i razgovarala s autorom Borislavom Ostojićem, čovjekom koji je bio jedan od prvih mentora na mom novinarskom putu, davno, u rubrici Kulture Novoga Lista.

"Tko je čovjek s fotoaparatom? To je čovjek koji već preko šezdeset i pet godina fotografira. To je Borislav Ostojić koji je proslavio nedavno svoj 82. rođendan. Ostojić je neumorni fotografski autor koji je uporno i ustrajno gradio autorsko razumijevanje fotografije, shvaćajući da u konačnom umjetničkom statusu fotografije ne igra ulogu tehničko-tehnološka platforma, već kreativni potencijal autora", piše o izložbi prof. Borislav Božić

Pitali smo ga puno toga o životu i radu, ali i o razlozima koji su ga potakli na izlaganje svojih fotografija u ovoj izložbi, pa poslušajte audio zapis, koji je napravljen dok je trajala izložba:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.