Hrvatski radio

Radio Rijeka

Cres: počinju 33. Lubeničke glazbene večeri

15.07.2022.

09:27

Autor: Tatjana Sandalj

Zagrebački solisti

Zagrebački solisti

Foto: Filip Kos / PIXSELL

Na trgu u Lubenicama u petak u 21 sat počet će svečanost otvorenja 33. Lubeničkih glazbenih večeri. Zatvaranje slijedi 19. kolovoza, a što je sve na programu?

Umjetnička ravnateljica Lubeničkih večeri Lidija Horvat Dunjko ukratko će predstaviti program, bit će tu predstavnici grada Cresa i Primorsko-goranske županije, a festival će otvoriti posebni savjetnik za kulturu Zdravko Zima, kao izaslanik predsjednika Zorana Milanovića koji je pokrovitelj večeri.


Festivalska zastava bit će podignuta uz himnu Lubeničkih večeri "Zustajte ovdeka" otočnog pjesnika Valtera Mužića.


Potom slijedi prvi ovogodišnji koncert, a nastupit će Zagrebački solisti na čijem su programu: Mozartov Divertimento u D-duru; Valcer iz Serenade za gudače u C-duru ČajkovskogDivertimento za gudače, Op 20, br. 1 Weinera; Haydnova Simfonija u G-duru, br. 88, Hob. 1/88 te Papandopulova Pintarichiana. 


Do kraja festivala na programu je 22. srpnja koncert Lovre Pogorelića; 29. srpnja nastupit će Martina Gojčeta Silić, mezzosopran i István Römer, gitara; 12. kolovoza na gitari će svirati Viktoria Kulykovska iz Ukrajine i na kraju 19. kolovoza slijedi koncert Eve Mach, violina i Petre Gilming, klavir.


Zahvaljujući organizatoru, Gradu Cresu i svima koji su večeri financijski podržali, ulaz na sve koncerte je slobodan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.