Hrvatski radio

Radio Rijeka

'Crno bijeli svijet' - glumi i Riječanin Denis Brižić

01.03.2015.

12:27

Autor: Nina Deranja, HRT, Virna Baraba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sutra u 20 sati na prvom programu HTV-a bit će prikazana prva od 12 epizoda humorne drame 'Crno bijeli svijet'.

Priča je to o životu dviju zagrebačkih obitelji s početka 1980-ih. Nazvana po novovalnom hitu grupe Prljavo kazalište, serija od 12 epizoda najavljuje se kao glavni projekt dramskog programa Hrvatske radiotelevizije za 2014. Seriju producira kompanija Inter film, a HRT joj je platio ukupno oko 11 milijuna kuna.

Redatelj Goran Kulenović široj je publici poznat po sitcomu Bitange i princeze. Ovaj projekt je, kaže, neusporedivo drukčiji - klasična dramska serija. Jedan od najatraktivnijih elemenata serije, svojevrsna poveznica među gledateljskim generacijama, mogla bi biti kultura punka i novog vala.

Od Novog vala do pojave videorekordera, po prvi puta na ovim prostorima imat ćete priliku na drugačiji način zaviriti u svijet moderne tehnologije, bez mobitela i Facebooka, kada su ulice bile društvene mreže, a kultni bendovi, mjesta i tulumi obilježili čitavu jednu generaciju.

Smijeh je dobar razlog da se prisjetite nekih anegdota, upoznate s nepoznatim pojmovima poput redukcije struje, ali naravno ne i jedini dobar razlog da nam se pridružite ispred malih ekrana.

Crno-bijeli svijet uz rekonstrukciju kultnih okupljališta i pojavu stvarnih imena ondašnje scene donosi osebujne likove, sretne i nesretne ljubavne zaplete, obiteljske trzavice, zgode, nezgode i starih i mladih, tajne koje će biti razotkrivene u krivo vrijeme.

Mladi glumci stavljeni su u izazovnu ulogu oživljavanja vremena mladosti svojih u mnogočemu najžešćih kritičara - vlastitih roditelja.

Crno-bijeli svijet je baš poput vremena u koje nas vraća: nostalgičan, duhovit, smiješan i - zabavan.

Autori serije, scenaristi i redatelji su Goran Kulenović i Igor Mirković, a među više od 120 glumaca koje predvode Sreten Mokrović, Jelena Miholjević, Filip Riđički i Anica Dobra, vidjet ćemo i popularnog riječkog glumca Denisa Brižića.

Evo što nam je Denis Brižić rekao o svom profesionalnom angažmanu u ovom fikcijskom putovanju u ne tako davne osamdesete godine prošlog stoljeća:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.