Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Čuvaj se vuka ili Crvenkapica" - kazališna priča za sve generacije

10.12.2016.

21:46

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predstava za djecu i obitelj "Čuvaj se vuka ili Crvenkapica" odigrana je kao premijera Hrvatske drame HNK-a Ivana pl. Zajca u HKD-u na Sušaku. Zanimljivo režiranu priču koja ima svoju potpriču, režirao je Giorgio Amodeo, a trajanje je bilo primjereno mladim gledateljima - pedesetak minuta.

Priča se ne događa u šumi, nego u obiteljskome domu, gdje otac i njegova djevojčica pokušavaju pronaći zajednički jezik kroz dnevne probleme i igru u kojoj treba pronaći razumijevanja s obje strane. Tatu djevojčice vrlo je sugestivno i s finom dozom humora odigrao Denis Brižić, a njegovu kćerkicu i Crvenkapicu utjelovila je studentica riječke Akademije primijenjenih umjetnosti, odsjeka glume, Nika Ivančić.

Vrlo zanimljiva scenografija, jednostavna i efektna, sa sklopivim sadržajima koji sobu pretvaraju u šumu i s pozadinskom zavjesom koja predstavlja pozornicu u pozornici, donijela je slikovno prepoznatljivu priču o Crvenkapici koju su razumjeli i najmlađi, zaigrani gledatelji. Publika, od onih najmanjih do onih najstarijih, zadovoljno je i s osmijehom, srdačnim pljeskom ispratila glumce i autorsku ekipu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.