Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Čuvaj se vuka ili Crvenkapica" premijera HNK Zajc za djecu

08.12.2016.

14:01

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predstava za djecu i obitelj "Čuvaj se vuka ili Crvenkapica" premijerno će se odigrati kao predstava Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca u subotu 10. prosinca, a Talijanska drama će je uprizoriti 24. siječnja.

Režiju predstave "Čuvaj se vuka ili Crvenkapica" potpisuje Giorgio Amodeo. "Meni je to kao lijep izlog male pekare u kojoj je sve unutra: slatko i slano, mekano i tvrdo. I vi možete uzeti što vi hoćete i koliko vi želite. Zato vas čekamo i želimo vam dobar tek", zaključio je Amodeo.

Priča se ne događa u šumi, nego u obiteljskom domu gdje otac i njegova djevojčica pokušavaju pronaći zajednički jezik. Ulogu Njega u hrvatskoj verziji igra Denis Brižić, a Nju utjelovjuje studentica riječke Akademije primijenjenih umjetnosti Odsjeka glume Nika Ivančić. U talijanskoj verziji uloge preuzimaju Anton Plešić i Ivna Bruck.

Ravnateljica Hrvatske drame Jelena Kovačić istaknula je da predstava propituje koliko je igra važan dio dječjeg života te koliko je važno da u toj igri sudjeluju roditelji.

Denis Brižić je u toj priči našao nešto na što je bilo koji roditelj spreman učiniti kako bi dijete još koji "...sat, dan, sekundu zadržali uz sebe. Jednostavno sam osjetio da je to onaj trenutak kada ta djeca postanu mali ljudi, a mame i tate to ne priznaju." Poslušajte izjave:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.