Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dan neovisnih kina: "Karate Kid" i "Ponoćni ekspres" u Art-kinu Croatia

07.11.2018.

10:44

Autor: Hina / T. Petrović Čemeljić

Ralph Macchio i Pat Morita: Karate Kid, 1984. godine (Foto: Art-kino Croatia)

Ralph Macchio i Pat Morita: Karate Kid, 1984. godine (Foto: Art-kino Croatia)

Foto: - / -

Dan neovisnih kina u organizaciji Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača održava se danas u 21 hrvatskom kinu, pa tako i u riječkom Art-kinu Croatia. Na današnji je dan osnovana Kino mreža, a umjesto torte i kolača, za četvrti rođendan počastit će publiku projekcijama dva kultna filma.

Filmovi su pomno birani kako nitko od gledatelja ne bi bio isključen, a ulaz je slobodan. Prikazat će se "Ponoćni ekspres" (Midnight Express) Alana Parkera, Oscarom nagrađen za najbolju glazbu i najbolji scenarij, te jedan od legendarnih filmova za djecu, "Karate Kid". U Art-kinu Croatia projekcije počinju u 16:30 sati, "Ponoćni ekspres" u Mini art-kinu, a "Karate Kid" u velikoj dvorani. 

U četiri godine postojanja, angažman i rad Kino mreže rezultirao je brojnim uspješnim projektima na području kinoprikazivaštva, razvoja filmske pismenosti i filmske publike - stoga na Dan neovisnih kina publici želi pružiti prigodan jednodnevni filmski program u revitaliziranim starim gradskim kinima, institucijama s dugom tradicijom širenja medijske kulture i brojnim filmskim i društvenim pričama. 

Dan neovisnih kina filmska je manifestacija kojom Kino mreža nastoji skrenuti pažnju na značaj, vrijednosti i ulogu neovisnih kina u Hrvatskoj. Mreža u ovom trenutku broji 43 člana i 61 kino u 43 grada i otoka diljem Hrvatske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.