Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zaljubljenik u glazbu 70-ih snimio svoj prvi dugometražni riječki rock film

19.06.2022.

14:05

Autor: Anja Matić

kadar sa snimanja

kadar sa snimanja

Foto: - / PRESS filma

Albert iz nedjelje u nedjelju na Radio Rijeku dovodi umjetničke face. Nakon Rajka Grlića, u studiju na Korzo razgovarao je s još jednim redateljem koji je ujedno i scenarist, glumac, lutkar i njegov dobar prijatelj. Imenom i prezimenom radi se o Davidu Petroviću.

David Petrović

David Petrović

Foto: David Petrović / Privatni album / -

David je javnosti najpoznatiji kao lutkar Gradskog kazališta lutaka Rijeka u čijoj produkciji je postavio predstavu autorski projekt “Palačinka mog života”, a u suradnji s Alexom Đakovićem i predstavu “Trsatski zmaj”. 


Da je željan rada nije upitno jer je nedavno snimio svoj prvi dugometražni riječki rock film naziva "Yunaci rocka" kojeg ćemo premijerno moći pogledati 16. srpnja na Pula Film Festivalu.

kadar sa snimanja

kadar sa snimanja

Foto: - / PRESS filma

Priča je to o jednom amaterskom bendu koji se sprema za jedno natjecanje. Ukratko: priča je to o prijateljstvu, ljubavi i odgovornosti pojedinca za svoje odluke.

David Petrović

Dodao je da je film rađen s 200 posto entuzijazma, što se stvarno i čuje u Davidovom uzbuđenom glasu, te da je inspiriran Rijekom odnosno kultnom riječkom rock kulturnom i supkulturnom scenom. Vrijeme radnje su 1970-e.


Glavne likove tumače Ivan Raffaelli, Nikolina Vorić, Krešimir Kunda, Igor Kondić i Davor Popović. 

Scenarij filma adaptacija je kazališne predstave "Rokam do jaja" čiji sam bio autor i redatelj u Ri teatru. Nedugo potom, sinula mi je ideja da bih predstavu mogao prilagoditi za filmsko platno.

David Petrović

Tijekom emisije čuli smo dio pjesama koje će se moći čuti u filmu u nešto modernijoj verziji, radnju filma (taman onoliko da nas zaintrigira) te portrete glavnih likova. 


Više o filmu, svestranome Davidu Petroviću koji čini se karijerno ne griješi i odlične glazbene brojeve koji su svirali između razgovora poslušajte u nastavku:

emisija Ne obedu

David Petrović

David Petrović

Foto: - / Gradsko kazalište lutaka Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Na obedu kod Battifiace

Saku nedeju od polne do četiri ure z nami je Mario Lipovšek Battifiaca! Treba li još koja preporuka da u to vrijeme budete uz naš program? Ne treba, naravno! Čujemo se! :)

Poslušajte u Slušaonici