Hrvatski radio

Radio Rijeka

David Savčić Trio: večer flamenca u "Srićinoj kući" u Novom

08.08.2016.

13:32

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U nastavku glazbenoga festivala Regional 2016 u ponedjeljak 8. kolovoza u atriju crikveničkog hotela "Kaštel" te dan kasnije u Novom Vinodolskom u "Srićinoj kući" nastupa David Savčić Trio s programom naslovljenim "Flamenco Fusion".

Članovi trija su David Savčić i Teo Mandžuka na gitarama te udaraljkaš Nevio Brozić, a na programu su Savčićeve autorske skladbe te poznati standardi. David Savčić je rođen u Rijeci 1961. godine, a sredinom sedamdesetih počinje koncertirati u Hrvatskoj i na području bivše Jugoslavije, nakon čega odlazi u London gdje provodi uspješnih dvadeset glazbenih godina. 

Između ostalih, nastupao je i na priznatom festivalu Soho Jazz, solirao uz pratnju Berlinske filharmonije, bio na turneji sa slavnom violinisticom Vanessom Mae, a na popisu ljudi s kojima je surađivao je i poznati britanski pjevač Chris De Burgh

Radio je i kao predavač u Spanish Guitar Centru te skladao glazbu za izdavačku kuću EMI Music Publishing, putem koje je objavio oko tri stotine kompozicija. Njegova glazba prati dokumentarac BBC-ja o Srebrenici, a također je jedan od autora čije su pjesme uvrštene u film "From Paris with Love" u kojemu glavnu ulogu tumači John Travolta.

O svojoj očaranosti flamencom te o nastupima u Crikvenici i Novom Vinodolskom David Savčić govorio je za Radio Rijeku, poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.