Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dean Krivačić: nakon dvije i pol godine u Zajcu, napokon i u našem studiju

25.12.2017.

15:14

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dean Krivačić, glumac Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca, konačno je sjeo pred mikrofon Radio Rijeke, nakon više od dvije i pol godine angažmana u našemu riječkom kazalištu. Nagrade za najboljega glumca počeo je primati još kao amater, a u odmah nakon diplome postao je član ansambla Teatra ITD.

Rođen je u Zagrebu 1977., a Akademiju dramskih umjetnosti upisao je 2002. godine. No, još kao član nekoliko neovisnih i amaterskih kazališnih skupina obilazi festivale širom Europe i svijeta te je 2001. godine proglašen najboljim muškim glumcem na Susretu kazališnih amatera grada Zagreba.

Odmah nakon diplome postao je član ansambla zagrebačkog Teatra ITD. Također je glumio za kazališta Kufer, Kerempuh, Ludens i na Dubrovačkim ljetnim igrama. Radio je s mnogim redateljima, uključujući Olivera Frljića, Branka Brezovca, Mirana Kurspahića, Boruta Šeparovića, Marija Kovača, Sašu Anočića, Sebastijana Horvata, Andraša Urbana, Selmu Spahić... Sudjelovao je i u brojnim performansima i događanjima.

Dean Krivačić igrao je u mnogim kazalištima za odrasle, ali i za djecu. Godine 2007. osvojio je Nagradu hrvatskoga glumišta za najbolju mušku ulogu u predstavi "Blizanke" Olivera Frljića u Kazalištu Dubrava te nagradu Naj, naj, naj festivala Kazališta Žar-ptica za istu ulogu.

Za ulogu Vraga u predstavi "Postolar i vrag" zagrebačkoga Gradskog kazališta Trešnja je 2015. godine dobio još jednu Nagradu hrvatskoga glumišta. Igrao je i u filmovima i brojnim serijama te sinkronizirao crtane filmove, a od 2010. voditelj je dječje emisije "TV vrtić" na HRT-u.

Njegova je supruga argentinska redateljica Renata Carola Gatica, koja je zbog ljubavi rodnu Argentinu zamijenila Hrvatskom, u kojoj je već izgradila uspješnu redateljsku karijeru, a u čijim predstavama za djecu sudjeluje i Dean. To što su došli iz različitih kultura uspjeli su pomiriti te uzeli najbolje iz oba svijeta, i zahvaljujući ljubavi pomaknuli duhovne i zemljopisne granice.

Poslušajte o čemu su razgovarali Dean Krivačić i Gloria Fabijanić Jelović:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.