Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Delete Ri Lit, Noć velikog čitanja 7" za Dašu Drndić i Igora Večerinu

28.01.2019.

13:45

Autor: Albert Petrović

Predstavnici jedanaestorice pred novinarima (Foto: Albert Petrović / HRT - Radio Rijeka)

Predstavnici jedanaestorice pred novinarima (Foto: Albert Petrović / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Ovogodišnja "Delete: Ri Lit, Noć velikog čitanja 7" posvećena je Daši Drndić i Igoru Večerini. Bit će održana 30. siječnja, s početkom u 20 sati, u dvorani Filodrammatice. Sudjelovat će jedanaest autora.

Kao i svake godine, manifestacija je za posjetitelje besplatna, a prvi put će posjetitelji imati priliku kupiti i suvenir s ove večeri - majicu za spavanje s prepoznatljivim logom Ri Lita, autora Mladena Stipanovića.

Jedanaest autora: Tea TulićŽeljka Horvat Čeč, Igor BelešEnver KrivacDavor MandićZoran KrušvarMilan ZagoracIzet MedoševićGordana Brkić ŽagarDunja Matić i Doris Pandžić čitat će svoje najnovije priče.

Ri Lit se tijekom proteklih godina predstavio zagrebačkoj, vukovarskoj, omišaljskoj, pulskoj publici, a u srijedu će sedmi put zauzeti prostor dvorane Filodrammatice, u Rijeci.

Osnivač i izbornik manifestacije Vlado Vava Simčić kao i uvijek preporučuje raniji dolazak, jer se do sada 180 sjedećih mjesta pokazalo nedostatnim za veliki interes publike.

Najnovije priče autora publici je ovo jedinstvena prilika čuti, jer nakon izvedbe one ostaju samo u usmenoj predaji, zbog čega ovogodišnje izdanje i nosi naslov "Delete Ri Lit".

To je ujedno i posljednja Noć velikog čitanja u ovakvom izdanju, a za iduću godinu najavljena je zbirka radova te neformalne skupine i to na engleskom jeziku. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.