Hrvatski radio

Radio Rijeka

Diana Haller i Filip Fak dobitnici najprestižnije glazbene nagrade

16.05.2019.

13:31

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Diana Haller (Foto: Pixsell)

Diana Haller (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

Mezzosopranistica Diana Haller i pijanist Filip Fak, oboje Riječani, dobili su nagradu "Milka Trnina", najprestižniju nagradu u Hrvatskoj koju dodjeljuje Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika za posebno uspješan i zapažen nastup u Republici Hrvatskoj u protekloj kalendarskoj godini.

Diana Haller i Filip Fak dobili su ovu nagradu za koncert održan 29. studenoga prošle godine u Hrvatskome glazbenom zavodu na kojemu su izveli solo pjesme Franza Schuberta, Gustava Mahlera, Huga Wolfa i Ivana pl. Zajca.

Nagrada "Milka Trnina" dodjeljuje se već 61 godinu bez prekida još od davne 1958. kada je i ustanovljena, a ove je godine o nagradi odlučivao stručni žiri u sastavu: Višnja Mažuran, predsjednica žirija te članovi Zoran Juranić, Diana Grubišić Ćiković, Klasja Modrušan i Višnja Požgaj.

Nagrada se dodjeljuje svake godine, a svaki umjetnik može je dobiti samo jednom u životu. Izuzeti su samo oni umjetnici koji podjednako izvrsne rezultate postižu na dva različita instrumenta.

Filip Fak (Foto: Pixsell)

Filip Fak (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.